Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İMAMOĞLU: İSTANBUL SANAT MÜZESİ, İBB’NİN İLK SANAT MÜZESİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haliç Tersanesi’nde açılması planlanan İBB İstanbul Sanat Müzesi, ilk sergisiyle Müze Gazhane’de sanatseverler ile buluştu.

İMAMOĞLU: İSTANBUL SANAT MÜZESİ, İBB’NİN İLK SANAT MÜZESİ OLACAK
2 Nisan 2022 16:07
353
A+
A-

Serginin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Haliç Tersanesi’nde yoğun bir çalışma içerisindeyiz ve burada bir sanat müzesini kente kazandırmanın çok önemli özel bir çabasını gösteriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilk sanat müzesi olacak. Belediyemiz İstanbul Sanat Müzesi kentin belki de en eski iki yakasını birbirine bağlayan yeni bir kültür sanat köprüsü işlevini de elde etmiş o seviyeye ulaştırmış olacak” dedi.

MÜZE GAZHANE / KADIKÖY

İBB’nin kentin kültür mekânlarını kent sakinlerine kazandırma çalışmaları kapsamında ,Türkiye’nin ilk baskı müzesi İMOGA’nın İBB’ye yaptığı bağışın parçası baskı sanatı eserlerinden özel bir seçkiyle hazırlanan “Birlikte” sergisi ile ilk defa Müze Gazhane’de İstanbullularla buluştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen açılışa, kültür sanat camiasının önde gelen isimleri, İBB bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılış konuşmasını İBB Genel Sekreteri Mahir Polat yaptı. Kentin kültür sanat faaliyetlerinden ötürü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederin Polat, daha sonra sözü Ressam Süleyman Saim Tekcan’a bıraktı. Tekcan, “Bugün burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Ekrem kardeşimin böyle bir başlangıçla İstanbul’a bir müze kazandırılması düşüncesi tarih olacak bir olaydır diye düşünüyorum. Biz karınca kararınca bir sanat eğitimcisi olarak, bir atölye sahibi olarak Türk sanatının en büyük isimleriyle bir arada yaşama şansı bulmuş, 82 yaşında olan bir sanatçıyım. Ne kadar yaşarım bilmiyorum ama bugünü yaşamış olmaktan mutluluk duyuyorum. Çok mutluyum ki, İstanbul büyük bir sergiye büyük bir müzeye kavuşacak” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.