Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Ekrem İmamoğlu’nun son oy oranı belli oldu

Ahmet Takan, AREA Araştırma’nın son anketini köşesine taşıdı. Ankette Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı da belli oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun son oy oranı belli oldu
2 Temmuz 2021 10:51
563
A+
A-

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, AREA Araştırma’nın son anketini paylaştı.

Ahmet Takan’ın köşesine bilgisini verdiği anketten bazı detaylar şöyle:

–23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi bugün aynı adaylarla yeniden yapılsa ve İstanbul’da oy kullanma hakkınız olsa tercihiniz ne olur? (Toplam seçmen üzerinden dağılım)

Söz konusu durumda Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini belirtenlerin oranı %51.0, Binali Yıldırım’a oy vereceğini belirtenlerin oranı %34.4. Kararsız olanların oranı %7.4 iken oy kullanmayacağını belirtenlerin oranı %7.2.

–İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bir siyasetçi olarak başarılı buluyor musunuz?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bir siyasetçi olarak başarılı bulanların oranı %50.2, başarısız bulanların oranı %35.8 iken fikir belirtmeyenlerin oranı ise %14.0.

★★★

Ekrem İmamoğlu’nun siyasi form grafiğini “Kanal İstanbul” tartışmalarından ayrı tutmak olmaz. O zaman bir de “Kanal İstanbul” tartışmaları ile ilgili AREA Araştırma’nın sorusuna ne cevap verilmiş ona bakalım;

-“Kanal İstanbul”un yapılması ile ilgili kanaatiniz nedir?

“Kanal İstanbul”un yapılmasına taraftar olanların oranı %37.0, karşı olanların oranı %42.5 iken fikir belirtmeyenlerin oranı ise %20.5.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.