Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DİAYDER iddianamesinde Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ayrıntısı

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, ana muhalefet partisini hedef göstermek için kullanılan DİAYDER iddianamesindeki detayları aktardı. 335 sayfalık iddianamede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dört, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki kez geçtiğini söyledi.

DİAYDER iddianamesinde Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ayrıntısı
176
A+
A-

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) iddianamesini değerlendirdi  .

Bu noktada iktidar medyasının, söz konusu iddianame üzerinden ana muhalefet partisini hedef gösterdiğini belirtelim.

Erkin, 335 sayfalık iddianamenin yalnızca 38 ayrı yerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dört yerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki yerinde de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğini söyledi.

“Hedef belli” diyen Erkin, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin iddianamenin kabulünden 12 gün sonra şunları yazdığını hatırlattı:

“Kılıçdaroğlu’nun başta DİAYDER olmak üzere terör örgütleriyle irtibat ve iltisaklı olduğu iddia edilen kişilerin İBB’de işe alındığı iddialarını incelemek üzere İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilmesine sert tepki göstermesinin nedeni anlaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilen DİAYDER iddianamesinden Kılıçdaroğlu çıktı. Tabii bu bir iddianame. Gerçekler, yargılama sonucunda ortaya çıkacak.”

Ardından şunları kaydetti:

‘SAVCILIK SORMAMIŞ, MEDYA VE İKTİDAR ANLATMASINI İSTİYOR’

“İddianamenin 165 ve 173. sayfalarında adı geçen Kılıçdaroğlu’yla ilgili bir şüphelinin (E.K.) başka bir kişiye telefonda aktardığı Şişli’de yapılan toplantıyla ilgili bölüm var! O kadar… O toplantının neden yapıldığı, ne kararlar alındığına dair bir ayrıntı yok. Savcılık tarafından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da sorulmamış. Ancak… Bugün medya ve iktidar, CHP liderinden o toplantıyı anlatmasını istiyor…

‘CİDDİ BİR ALGI SAVAŞI YÜRÜTÜLÜYOR’

İddianamede yer alan tape, yani telefon görüşmesinden ve iki yerde adı geçen Kılıçdaroğlu’yla ilgili ciddi bir algı savaşı yürütülüyor. Yani… Önce hedefe İmamoğlu konuldu, şimdi de lideri.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.