Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MERAKLI ATÖLYELER BEŞİKTAŞ’TA BAŞLIYOR

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda her alanda önemli çalışmalar yapan Beşiktaş Belediyesi, online olarak ‘’Meraklı Atölyeleri’’ başlatıyor.

MERAKLI ATÖLYELER BEŞİKTAŞ’TA BAŞLIYOR

Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nin çalışmaları kapsamında gerçekleşecek olan ilk atölyede Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil konusu işlenecek.

Beşiktaş Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi örnek çalışmalara imza atıyor. Kadınların karşılaştıkları şiddet karşısında psikolojik destek alabildikleri; aynı zamanda sosyal haklarını öğrenip atölyeler düzenleyebilecekleri Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi ile Sosyal bir girişim olan ‘’Öğrenme Meraklıları’’ iş birliğiyle düzenlenecek olan Meraklı Atölyeler bugün başlıyor. ‘’Dil Değişir Mi?’’ konulu ilk atölye bu akşam saat 21.00’de gerçekleşecek. Pandemi nedeniyle Zoom uygulaması üzerinden düzenlenecek atölye 50 kişiyle sınırlı olacak. E-posta ya da telefonla yapılacak olan başvuruların ardından katılımcılara Zoom linki iletilecek.

Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil hakkında önemli bilgilerin verileceği atölye, psikolojik danışman, çift ve aile terapisti Özge Öztürk Birdal eşliğinde gerçekleşecek.

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DAYALI POLİTİKALAR ÖNCELİĞİMİZ”

Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı iletişim dilinin önemini vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sözlerine şöyle devam etti.

“Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği, rollerin eşit üstlendiği, karar alma süreçlerinde dengenin gözetildiği toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar geliştirmek ve kadınlara destek olmak bizim daima önceliğimiz olacak.”

Atölyede gündelik yaşamda dilimizde yer alan cinsiyet üzerinden toplumun ortak belleğindeki varsayımların konuşulması, cinsiyetçi kalıplar üzerine düşünülmesi, sorgulanması ve değişime yönelik çözümlerin tartışılması amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.