Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kılıçdaroğlu: Başarı sağlıkçıların ve Bilim Kurulu’ndaki doktorların

“Bu gelinen nokta sağlıkçıların başarısıdır. Çok iyi iş çıkardılar hâlâ da çıkarıyorlar. Eğer ilk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk.”

Kılıçdaroğlu: Başarı sağlıkçıların ve Bilim Kurulu’ndaki doktorların
24 Nisan 2020 13:08
550
A+
A-

Ciner Medya Ankara temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Meclis’teki 23 Nisan özel oıturumunun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı sohbetten notları köşesinde aktardı.

“Şunu belirteyim ki Kılıçdaroğlu sosyal mesafeye dikkat ediyor, doktor milletvekili arkadaşlarının tavsiyelerine uyuyor, sürekli dezenfektan kullanıyor, maske takıyor. Aktardığına göre Genel Merkez’deki makamında da zaten fazla kimseyle görüşmesi olmuyormuş…” diyen Sarıkaya’nın görüşmeden aktardığı notlar şöyle:

BİLİM KURULU BAŞTAN DİNLENMİŞ OLSAYDI

Koronavirüs salgını karşısında gelişmişlerin de bulunduğu ülkeler ciddi sorun yaşarken, Türkiye’nin daha iyi bir noktada olduğu tespitime Kılıçdaroğlu da katıldı.

“Bu sağlıkçıların ve Bilim Kurulu’ndaki doktorların başarısı” deyip ekledi:

“Bizdeki sağlık personeli her şeye rağmen çok iyi yetişmiş bilgi birikimine sahip. Bu gelinen nokta sağlıkçıların başarısıdır. Çok iyi iş çıkardılar hâlâ da çıkarıyorlar. Eğer ilk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk. Önce dinlemediler, sonra söylediklerinin ne derece doğru olduğunu anladılar…”

Sürecin siyasete olan etkisi üzerinde de sohbet ettik.

Siyasette her şeyin donduğunu belirtti, belediyeler ile ilgili tartışmaya dikkat çekip devam etti:

“Arkadaşlarımızı uyardım, bazı konulara girmemelerini istedim. Halk neyin ne olduğunu görüyor. Belediye bedava ekmek dağıtmak istiyor, bunun olmasında ne sakınca var Allah aşkına… Her neyse herkes her şeyi görüyor…”

KURULTAYA KORONA ÖTELEMESİ

Bu aşamada 29-30 Mart tarihinde yapılması planlanan CHP Büyük Kurultayı’nın koronavirüs nedeniyle ötelendiğini anımsatıp, “Yeni kurultay tarihi belirlediniz mi?” diye sordum.

Duruma göre tarih belirleme kararı aldıklarını anımsattı, “İnsanlar ne zaman bir araya tekrar gelecekler onu bilemiyoruz” dedi.

Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Bu şartlar altında yılsonuna kadar kurultay çok zor” tespitini anımsattım, Kılıçdaroğlu kesin bir yanıt vermekten kaçındı.

Süreci izlemenin daha yararlı olacağını belirtmekle yetindi.

 

Kaynak: Kılıçdaroğlu: Bu sağlıkçıların ve Bilim Kurulu’ndaki doktorların başarısı 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.