Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Halkın yüzde 48’i İdlib operasyonunu istemiyor

Metropoll Araştırma Şirketi, “Türkiye’nin Nabzı Şubat 2020” anketine göre halkın yarıya yakını İdlib’de sürdürülen operasyonu istemiyor.

Halkın yüzde 48’i İdlib operasyonunu istemiyor
5 Mart 2020 13:00
383
A+
A-

Metropoll Araştırma Şirketinin açıklamasına göre halk, İdlib’e yönelik askeri harekat konusuna sıcak yaklaşmıyor. Şubat ayı araştırmasında, yüzde 48,8’lik bir kesim Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib’de bulunmasının bir gereklilik olduğunu düşünmüyor. Askeri olarak İdlib’de bulunulması gerektiğini düşünenler ise toplam seçmenin yüzde 31’ine tekabül ediyor. Fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 20,5.

MÜLTECİLERE TEPKİ ORANI YÜKSEK

Seçmenin yüzde 70,5’i mültecilerin ekonomiye zarar verdiğini; yüzde 60’ı mültecilerin savaştan sonra evlerine dönmeyeceklerini ve yüzde 76,6’sı da mültecilere vatandaşlık verilmemesi gerektiğini düşünüyor.

YÜZDE 81 YALNIZCA İMAM NİKÂHI İLE YAŞAMAYI DOĞRU BULMUYOR

Şubat ayı araştırmasında seçmene resmi nikâh olmadan imam nikâhı ile yaşamanın doğru olup olmadığı sorusu da yöneltildi. Verilen cevapların analizinde, yüzde 81’lik kesim bunun doğru olmadığını düşünüyor. Şirket, bu veriye dayanarak resmi nikâh olmaksızın, sadece imam nikâhı ile beraberliğin toplumda kabul görmediği tespitini yapılıyor. Sadece yüzde 12’lik bir kesim doğru olduğunu düşünüyor.

TOPLUMUN YÜZDE 57’SİNİN GİDERLERİ, GELİRLERİNDEN FAZLA

Gelir-gider dengesindeki dengesizlik, toplumun büyük kesimini etkileyen sarsıcı bir gerçeklik olarak bu ankette de dikkat çekiyor. Toplumun yüzde 57’si ekside yaşıyor. Diğer bir deyişle, Türkiye’nin büyük çoğunluğunun giderleri, gelirlerinden fazla. Bu da borçlanarak yaşadığımız anlamına geliyor. “Gelirim, giderimden fazla” diyebilenlerse yaklaşık yüzde 15’lik bir azınlık.

“DEPREM VE ÇIĞ GİBİ FELAKETLERE HAZIRLIKLI DEĞİLİZ”

Son dönemde gündem olan ve deprem, çığ gibi doğal afetler göz önüne alındığında halkın yüzde 73’ü ülkenin bu ve benzeri olaylara hazırlıklı olmadığını düşünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.