Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Faytoncular Odası: İBB faytoncuları işe alacak

Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, Adalar’daki faytoncuların İBB tarafından işe alınacağını söyledi. Ünal, faytoncuların özellikle İSPARK’ta çalıştırılacaklarını belirtti

Faytoncular Odası: İBB faytoncuları işe alacak
17 Ocak 2020 11:35
405
A+
A-

İBB Meclisi Adalar’daki tescilli fayton plakalarının İBB tarafından satın alınmasını onayladı. Kararın ardından Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal açıklamalarda bulundu. Kararın faytoncular açısından pek iç açıcı olmadığını dile getiren Ünal, “Her plaka sahibinin ailesinden birini ya da kendisini işe alacaklar. Ana karada özellikle İSPARK’ta işe alınacaklarını söylediler,” dedi.

İBB Meclisi Adalar’daki tescilli fayton plakalarının İBB tarafından satın alınmasını onayladı. Adalardaki ulaşım hizmetinin UKOME tarafından belirlenecek sayıda elektrikli araçla yapılması kararlaştırıldı. İBB faytonculara ise, Adalarda bulunan 277 tescilli fayton plakasının her biri için 300 bin lira, at başına ise 4 bin lira ödeyerek faytonları satın alma işlemini gerçekleştirecek.

Atlar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın doğal yaşam alanlarına bırakılacak. Meclis’te çıkan karar göre, faytoncu ailelerinden birer kişi ise İBB’de işe alınacak.

FAYTONLARA 300 BİN LİRA, AT BAŞINA 4 BİN LİRA

DHA’nın haberine göre Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sonuç bizim açımızdan çok iç açıcı değil. Ama en nihayetinde İBB’nin oy birliği ile aldığı bir karar. İki siyasi partinin ortaklaşa aldığı bir karar. Buna da saygı duymak durumundayız. Tabii birkaç kere toplantı yaptık İBB ile ama fiyat belirleme bizim bilgimiz dışında gerçekleşmişti. Bizim esas talebimiz, yeniden iç ulaşımı elektrikli araçlar ile bizim yapmamızdı ama İBB kendimiz yapacağız diye karar vermişti. Biz Pazartesi günü meclise gelecek komisyonda öğrendik rakam belirlendiğini. Ama bugün hem Ak parti grubu ile hem CHP grubu ile hem de sayın genel sekreter ile yaptığımız toplantı sonucunda, bir miktar artırıldı fiyatlar. İlk başta 250 bin lira olarak belirlenmişti, ama bugünkü yaptığımız temaslar sonucunda, her iki gruba da teşekkür ediyorum, bizi dikkate aldılar ve dinlediler, 300 bin liraya çıkarttılar. At başı da 4 bin lira faytonculara ödenecek” dedi.

HER FAYTONCU ALİESİNDEN BİR KİŞİ

faytoncular-odasi-ibb-faytonculari-ise-alacak-676288-1.

Ünal, “Ayrıca her plaka sahibinin ailesinden birini ya da kendisini işe alacaklar. Ana karada özellikle İSPARK’ta işe alınacaklarını söylediler bize. Zaten meclis kararında da var. 3 madde var meclis kararında faytonların fiyatı, atların fiyatı bir de işe alınacaklar konusunda üç karar var” diye konuştu.

Kaynak: Faytoncular Odası: İBB faytoncuları işe alacak

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.