Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

250 ARAÇLIK KONVOYLA BAYRAMI KUTLADILAR.

Koronavirüs nedeni ile sokağa çıkma yasağı uygulaması olması nedeni ile 101.Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Sarıyer’de farklı kutlandı.

250 ARAÇLIK KONVOYLA BAYRAMI KUTLADILAR.
19 Mayıs 2020 15:12
591
A+
A-

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarıyer’de de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, korona önlemleri kapsamında gerçekleşti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 101. yıldönümünde kutlamalar Sarıyer Merkez’de bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.  Sokağa çıkma yasağına denk gelen 19 Mayıs’ta bayram coşkusunu Sarıyer caddelerine taşımak için her bayramda olduğu gibi bu bayramda da araç konvoyu yapıldı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Gençlik ve Spor Bayramı’nı evde geçirmeye neden oldu. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle halkın yoğun katılım sağlayacağı etkinlikler bu sene yapılamadı. Sarıyer Belediyesi ise gerekli tüm önlemleri alarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu bayramı yine büyük bir coşku ile kutladı. Sarıyer Merkez’de gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Hacıosman Korusu “Atatürk Kent Ormanı” adı ile açıldı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı sokağa çıkma yasağından dolayı evlerinde kutlayan Sarıyerlilere, belediye oluşturduğu 4 km’lik konvoyla eşlik etti. Sarıyer’in mahallelerini belediyenin bayraklarla süslenen araçlarıyla dolaşan konvoy, balkonlardan ve camlardan kutlamaya katılan vatandaşlara marşlarla karşılık verdi.

ATATÜRK KENT ORMANI’NDA 19 MAYIS TURU

Sarıyer Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına bir de açılışla renk kattı. 19 Mayıs’ta açılması planlanan fakat korona salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen koruda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, milli sporcuların katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Hacıosman Korusu olarak da bilinen alanda yaklaşık iki saat boyunca yürüyüş yapan ekibe; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İstanbul Büyükşehir ve Sarıyer Belediyesi’nden bürokratlar eşlik etti.

250 ARAÇLIIK KONVOY

Son yıllarda geleneksel hale gelen araçlarda konvoy gösterisine ilgi büyük oldu.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çoşkun ve beraberindeki birim müdürleri Sarıyer Belediyesi Hizmet araçları ile 250 araçlık konvoy oluşturarak, Sarıyer ilçesinin tüm mahallelerinde tur atarak 19 Mayıs çoşkusunu yaşattılar.

Halkın balkonlardan, pencerelerden. Yol kenarına inerek alkışlarla karşıladıkları 250 araçlık konvoy muhteşem gösteri sundu. Sarıyer Belediyesi’nin Sarıyer halkına nasıl bir güçle hizmet edildiği ve Belediyenin büyüklüğünü ve gücünü gösterdi.

KAHRAMANLAR İLK DEFA İZİN YAPTI

Pandemi sürecinde 24 saat temizlik ve dezenfekten çalışması yapan, Sağlık, Temizlik ve Veteriner müdürlüğü pandamı ile mücadele kapsamında Sarıyer Koronavirüs Eylem Planı (KEP) proğramında faliyet gösteren ekip 19 Mayıs nedeni ile bugün çalışma yapmayarak araçları ile birlikte konvoya katılıp bayramı kutladılar.

Kaynak: 250 ARAÇLIK KONVOYLA BAYRAMI KUTLADILAR. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.